Сряда, 15 Юли 2020 г.

Общо 10 пожара са гасили огнеборците в Силистренска област през почивните дни

200 бали люцерна, 50 бали слама и 15 екопалета са изгорели при пожар в частен имот в село Сребърна. Произшествието е станало на 28 септември около 21.45 часа по неустановени към момента причини. Огнеборци от РСПБЗН-Силистра са загасили пожара и са спасили къща, стопански постройки и животни.
Техническа неизправност на котле на пелети довела до пожар в избено помещение на жилищен блок в Силистра на 30 септември около 09.30 часа. Преди огнеборци от местната противопожарна служба да потушат огъня, изгорели бункер за пелети, пелетна горелка и два шкафа.
Пожар в стърнище се прехвърлил в широколистна гора и унищожил 50 дка сухи треви и храсти. Произшествието е станало на 28 септември около 17.30 часа в местността Сухата река край село Краново вследствие на небрежна работа с огън. Огнеборци от Противопожарен участък - Кайнарджа и служители на Горското стопанство загасили пожара, спасена е 100 дка гора.
Стопанска постройка в село Листец се е запалила поради техническа неизправност на ел.инсталацията днес около 05.00 часа. Пожарът унищожил 50 кв.м покривна конструкция и 3 тона фураж, но огнеборци от Противопожарен участък – Главиница са го погасили, преди да обхване и къщата на стопаните.
Още 6 пожара са гасили огнеборците в Силистренска област през почивните дни. Горели са основно сухи треви и стърнища. Няма материални загуби при произшествията, които са причинени от небрежна работа с огън.
Екипи на пожарната са оказали техническа помощ при 3 пътнотранспортни произшествия, станали в областта. В два от случаите от колите са вадени хора, в третия е обезопасена газова бутилка, почистено и измито е пътното платно.

Facebook коментари