Петък, 23 Февруари 2024 г.

С празничен концерт ще бъде отбелязана десетата годишнина на центровете за социална рехабилитация и интеграция "Съпричастие" в Силистра и Варна

С празничен концерт тази вечер в Силистра фондация "Съпричастие" отбелязва десетата годишнина на центровете за социална рехабилитация и интеграция "Съпричастие" в Силистра и Варна, съобщават от Силистренската община. Ще бъде представена и изложба от изделия, изработени от "потребителите" на центровете.
Фондация "Съпричастие" е организация на и за хора с увреждания. Силистренската й структура е регистрирана в Силистренския окръжен съд през 2005 година. От 2008 година фондацията управлява услугата Център за социална рехабилитация и интеграция - делегирана от държавата дейност след конкурс, спечелен от фондацията.
Силистренци и варненци отбелязват заедно годишнините, защото вече десетилетие работят в тясно сътрудничество. През центъра в Силистра преминават средно по 45 души месечно. Предлагат се социални консултации, двигателна рехабилитация, занимателна трудотерапия, компютърна грамотност, музикотерапия.

Facebook коментари