Петък, 29 Май 2020 г.

ОДК-Силистра започва учебната година на 1 октомври

На 1 октомври започва новата учебна година в Центърът за подкрепа за личностно развитие - Обединен детски комплекс, гр.Силистра. През 2018/2019 година в общо 88 школи и клубове по интереси, от които 65 постоянни групи и 23 временни ваканционни групи, ще се обучават 950 деца и ученици. Заниманията на ОДК се провеждат в области на обучение Наука и технологии, Изкуства, Спорт.
Учебната година за ЦПЛР е с продължителност от 1 октомври до 31 август, като през м.септември продължават срещи на преподавателите с деца,ученици и родители за включване в групите по интереси, консултиране и подготовка за конкурси, състезания, фестивали.
Групата на младите художници от Школата по изобразително изкуство с преподавател Живка Ковачева проведе първото занятие с организиране на пленер в с.Смилец , приемайки любезната покана и домакинство в къщата за гости на Пламен Маринов, управител на книжарници "Везни-55" . На изложба в дворната площадка на ОДК те ще представят своите картини .
Откриването на учебната година е на 1 октомври, с тържествена церемония в ЦПЛР-ОДК, от 16.30 часа , след което преподавателите посрещат деца и ученици в учебните кабинети, зали, ателиета и в плувния басейн , за първите часове от програмите за обучение.

Facebook коментари