Понеделник, 24 Юни 2024 г.

Силистренски фирми със златните медали на Международния панаир в Пловдив

Продукти на силистренски фирми спечелиха златни медали от Международния технически панаир. Общо 17 експоната на български фирми бяха отличени в Конкурса за иновации, а 3 от тях са разработки на силистренски предприятия. Наградите бяха връчени на церемония във Виенския павилион на Международен панаир Пловдив, който организира деловия форум.

Сред отличените изделия на наши фирми са иновации в световен мащаб е супермощният слънчев колектор за топла вода на "Енерко БГ" ООД от Силистра. Мини мандра за малки количества сирене, кашкавал, прясно и кисело мляко на "Тони Старт Силистра" ЕООД също е сред призьорите.

Наградите в конкурса са в пет категории: "Машиностроене", "Електроника и електротехника, роботика, информационни технологии, телекомуникации, офис техника", "Транспорт и автосервизно оборудване", "Енергетика и екология, технология и управление на водите, химическа промишленост", "Строителство". В категорията "Машиностроене" златен медал за Брикет преса ВРМ 75 спечелили силистренската фирма "Елика – Елеватор" ООД,

Facebook коментари