Четвъртък, 22 Февруари 2024 г.

Комисия в общината поиска собствен бюджет

Заседание на Общински съвет за сътрудничество по етническите и демографски въпроси – Силистра се проведе вчера в заседателната зала на община Силистра. Сред разискваните точки бе необходимостта от макар и минимално финансиране на основни дейности, което да бъде предвидено в Бюджет 2011. Сумата ще е съобразена с финансовата рамка, коментираха членовете на съвета.
Съветът има възможност да разработи проект по програма на Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства с финансовата подкрепа на Ромски образователен фонд – Будапеща. Проектът ще бъде разработен от общинския отдел "Образование", който вече има опит при работа с децата и учениците от отделните етнически общности, както и при разработването и реализирането на проекти в сферата. Изискванията по програмата са свързани образователната интеграция на децата и учениците от ромски произход.
Предстои актуализиране на състава на Общинския съвет по етнически и демографски въпроси, стана ясно по време на заседанието му. Заради оскъдицата тази година нетрадиционна ще е формата на иначе традиционния, 14 по ред, поход "По пътя на Шейх Бедреддин", решиха присъстващите. Ще участват само възрастни – учители, експерти, общественици, ще се заложи на семинари и дискусии. Походът ще се състои на 1 и 2 ноември, програмата представи секретарят на Културно-просветното дружество "Родно Лудогорие" – Силистра Керанка Ангелова.

Facebook коментари