Неделя, 21 Юли 2019 г.

Трета поредна година Весел библиотечен карнавал огласи Силистра

Вчера екипът на Регионална библиотека "Партений Павлович", четящите деца на Силистра и техните родители, отпразнуваха заедно, за трета поредна година, Весел библиотечен карнавал и отбелязаха края на красивото и пълно с емоции детско "Лято в библиотеката". Тази година карнавалът беше посветен на българския приказен разказвач Ран Босилек и носеше името на неговите весели и палави "Патиланци".
Г-жа Даниела Недялкова – директор на Регионалната библиотека, поздрави малките приятели на библиотеката с Празника и със започващата учебна година и им пожела много успехи, много шестици и много усмивки. Тя призова децата да бъдат все така добри приятели на библиотеката и четенето, защото "с всеки книжен герой могат да преживеят приключения; във всяка книга могат да открият приятел или герой, комуто да подражават в добрите дела; могат да преживеят шеметни космически саги и да разгадаят тайните на черните дупки; да се гмурнат на "хиляди левги под водата", да надникнат безстрашно във действащи вулкани, да се телепортират в миналото и да променят бъдещето!"
Веселият карнавал продължи с празнични литературни игри и завърши със сладки лакомства. Защото четенето винаги е Празник!

Facebook коментари