Неделя, 01 Октомври 2023 г.

В Силистра отбелязаха успешното завършване на българското Председателство на Съвета на ЕС

Областен информационен център – Силистра (ОИЦ-Силистра), със съдействието на Община Силистра, отбеляза успешното приключване на Първото Българското Председателство на Съвета на ЕС. Събитието постави началото на Празничните дни на Силистра 2018.

В рамките на Председателството България работи по няколко основни приоритета: СЪЮЗ за работни места, растеж и конкурентоспособност, СЪЮЗ, който оправомощава и защитава всички свои граждани, СЪЮЗ на свобода, сигурност и правосъдие, ЕНЕРГИЕН СЪЮЗ с насочена към бъдещето политика в областта на климата и СЪЮЗЪТ като мощен фактор на световната сцена. Неслучайно и това е девизът на Българското Председателство – "Съединението прави силата", който е отражение на българската история и държавност и на идеята за единна и солидарна Европа. България работи за обединена, сигурна и цифрова Европа. България доказа на ЕС, че е решителен, отговорен, доверен и надежден партньор.

Един от основните фокуси на Българското Председателство бяха именно младите хора и по тази причина празникът беше ориентиран към тях. Музика и детски смях огласиха Дунавската градина в ранния следобед. Деца и младежи спортуваха за здраве под мотото "Европейски дух в европейско тяло" и получиха полезна информация по темата за Председателството. Екипът на ОИЦ-Силистра провокира младите европейци с кратка викторина.

Непосредствено след кроса малки и големи се забавляваха ЗАЕДНО на празнична игротека с пиратско парти, музика, смях и добро настроение. Всички участници получиха информационни материали от ОИЦ-Силистра и билет за детския 3D филм "Хотел Трансилвания 3: Чудовищна ваканция".
Празникът продължи на площад "Свобода" с концерт на местните рок групи "Евръдрийм" и "Опиум" и със специалното участие на младия талант Михаела Маринова.

По време на събитията, във формат "изнесена приемна", екипът на ОИЦ-Силистра предостави информация на заинтересовани граждани за добри практики и нови възможности по Оперативните програми в България.

Facebook коментари