Неделя, 03 Юли 2022 г.

2 златни, 3 сребърни и 3 бронзови медала за силистренските джудисти на "Дунавска купа"

За осми път в Русе се проведе международният турнир по джудо "Дунавска купа" с участието на силен клубен отбор от съседният на домакините град Гюргево, както и на отбори от страната. Вкл. и състезатели на СК "Багаин", ученици и възпитаници на Общинско спортно училище "Дръстър" -Силистра.
Турнирът е навременен за нашите джудисти, както и за идва треньорите им Неделчо Цветков, Стефан Стефанов и Златко Цветков, за да преценят как върви подготовката на водещите състезатели по средата вече на базовата част от подготвителния период за основните състезания от Държавният спортен календар, който започва след два месеца през януари сл. г.
В официалната програма се включиха "големите" състезатели, родени 1991- 1995 година, повечето от които имат голям опит и реализирани вече постижения. "Малките" направиха няколко контролни срещи извън официалната състезателна програма. В крайна сметка до златните медали след оспорвани двубои се добраха Кристиян Ангелов в кат 55 кг. и Емил Господинов в кат.66 кг. Сребърни медалисти са Ивелина Георгиева в кат. 63 кг., Димитър Веселинов - кат.73 кг. и Десислав Господинов -кат. 55 кг. С бронзови медали се поздравиха Васил Стоянов Господинов, Румяна Георгиева и Йорданка Петрова. Нашите момчета и момичета спечелиха и отборна купа в комплексното класиране, класирайки се след румънския отбор и само на 2,5 точки след отбора на домакините от "Локомотив" Русе.
Треньорите са доволни от направената проверка. Специална е благодарността към спортното училище за осигурения, както и към спонсорите, дарили горивото, за да може да се осъществи тази важна за младите джудисти изява.

Facebook коментари