Четвъртък, 29 Февруари 2024 г.

Сефер: "Ще съм вечният обвиняем за ГЕРБ"

Ще бъда вечния обвиняем докато свърши мандатът на ГЕРБ. Това заяви депутатът от ДПС Гюнай Сефер преди началото на днешното съдебно заседание срещу него.
Сефер и депутатът от ДПС Митхат Табаков са подсъдими за извършването на документни измами. Става дума за две обществени поръчки за построяване на 7-километров път, който свързва село Окорш с централния път от Шумен до Силистра.
Според обвинението, реално изграденият път е с дължина 1,7 км и са присвоени близо 374 хиляди лева. Според Сефер чрез делото му се пречи да се кандидатира за депутат, кмет или общински съветник. Според готвените промени в изборното законодателство, подсъдимите за дадени престъпления не могат да се явяват на избори.
Сефер обяви, че "не може турчин да казва на българите как да играят право хоро". Така той коментира факта, че министър на културата на българския етнос е турчин. По думите му "някакъв си Вежди Рашидов, който беше номиниран на Мултак N1 дава интервю, а по времето на кризата на Жан Виденов, в най–големия глад сегашният министър на културата е ял печени прасета в България".
В момента Сефер е със свален имунитет. Той заяви, че не се притеснява от делата, които се водят. По повод на решението на Върховния административен съд за хонорара на Ахмед Доган каза, че в партията са доволни и допълни "ще бъдем вечните обвиняеми докато мандатът на ГЕРБ свърши".
Информация вестник "Стандарт"

Facebook коментари