Четвъртък, 18 Юли 2024 г.

Дуловската болница се издържа с пари от предадени вторични суровини (видео)

В репортаж на силистренската журналистката Анелия Петрова и оператора Александър Леви за ТВ "Север" бе разказано за любопитен начин за финансиране на болницата. Многопрофилната болница в Дулово е сред лечебните заведения в страната с най-много задължения към доставчици и кредитори от над 3 млн лв, натрупани от години. Заради значително намаления брой клинични пътеки и неритмичното финансиране от страна на здравната каса, тя е на ръба на оцеляването си. От началото на годината Общината е подпомогнала болничното заведение със 120 000 лв. На фона на огромните му задължения, обаче, тези средства се оказват капка в морето.
Месечно за издръжка на петте отделения са необходими не по-малко от 40 000 лв. За да осигури необходимата сума, ръководството на болницата е принудено да търси всякакви възможности и средства.
Д-р Недка Цветкова - директор на МБАЛ - Дулово: "Станахме пословични с вторичните суровини, продадоха се за старо желязо стари автомобили, бракувани от година наред."
Оказва се обаче, че нетрадиционният подход дава резултат. Благодарение на получените средства от продажба на стари автомобили и апаратура, болницата успява да оцелее и тази година.

Facebook коментари