Вторник, 18 Януари 2022 г.

Излезе от печат книгата на д-р Тодор Тодоров "Никола Мушанов – живот и обществена дейност"

Излезе от печат книга за Никола Мушанов, една незаслужено забравена личност, останала в сянката на Александър Малинов. Половинвековната му политическа кариера, началото на която започва в края на XIX век, е белязана с възходи и падения, но някои факти са впечатляващи. Мушанов е един от малкото политици, който не изменя на идеите на Демократическата партия и през целия живот отстоява възгледа обществото да се развива при широки граждански свободи, с ясно определен конституционен ред, спазване на законите и превес на частната стопанска инициатива.
Автор на книгата "Никола Мушанов – живот и обществена дейност" е д-р Тодор Стаматов Тодоров. Той е възпитаник на Шуменския университет "Еп. Константин Преславски". През април 2018г. е защитил дисертация в катедра "История и археология" към Факултета по хуманитарни науки в Шуменски университет. Настоящата монография е резултат от посочените проучвания, допълнена с много нови изследвания на автора. Книгата е подходя ща за специалисти историци, учители по история, студенти, ученици и всички, които се интересуват от нова и съвременна българска история.
През изминалата 2017 година д-р Тодор Тодоров бе признат и награден от НСОРБ на годишната среща на сдружението за дарител с особено голям принос в дейността на общността. Наградата за дарител, в категорията "Голяма община" бе връчена на Тодор Тодоров от председателя на Общински съвет – София Елен Герджиков и председателя на управителния съвет на НСОРБ Даниел Панов.

Facebook коментари