Петък, 26 Февруари 2021 г.

Посланик Марин Райков посети пострадалия от експлозията край Болоня ученик, настанен в Чезена

Извънредният и пълномощен посланик на България в Рим, господин Марин Райков посети 17-годишния ученик от Силистра, на когото предстои лечение в рамките на 40 дни в болницата в Чезена, вследствие на обгарянията, получени от момчето при експлозията край Болоня. До 10 дни ще се знае дали ще се наложи оперативна намеса. Като цяло, прогнозите са оптимистични, уточни за БНР господин Райков.

Той е организирал посрещането на бащата на момчето, който пристига утре и ще бъде посрещнат на летището в Болоня от почетния консул на България за област Емилия-Романя Франко Кастелини. Той, от своя страна, посети в болницата "Белария" в Болоня другите двама ученици – Йордан и Мартин.

На 15 август, когато в Италия е официалният празник Успение Богородично, чието древно начало е от Римската Империя с августовските празници, Мартин навършва 18 години. По този повод, господин Кастелини организира празничен обяд за всички ученици от българската група, за да отбележат рождения ден на Мартин. Тържеството ще се проведе в съседно на болницата заведение с меню от много и типични за Болоня лакомства.

Мартин и Йордан имат вече разрешението на лекарите да се откъснат за няколко часа от болничната обстановка.

Facebook коментари