Събота, 27 Февруари 2021 г.

Преместиха Кристиян в клиниката по изгаряния в Чезена, стажът на останалите ще продължи

Три от осемте български деца, пострадали след взрива на цистерна в Болоня, остават в болницата. Късно във вторник бе изписано четвъртото българче.
Най-сериозно е пострадало 17-годишното момче, което е настанено в клиниката по изгаряния в Чезена. Неговите стъпала са изгорени в резултат на взривната вълна, която подпалила обувките му. Генералният консул Росен Руфев каза, че детето е под строг лекарски контрол.
Другите две деца са с втора степен на изгаряне и са настанени в Болоня. Няма опасност за живота им, но изгарянията са сериозни и това налага по-продължително лечение.

Oстаналите, които са леко пострадали, вече са в общежитието при своите съученици. Както децата, така и учителите започват постепенно да се възстановяват от стреса.

13 от учениците, възпитаници на Професионалната гимназия по механотехника в Силистра, ще подновяват учебния си стаж още в сряда. Останалите 7 остават под лекарско наблюдение.

"Това беше един болезнен урок. Всички вече са наясно,че животът е ценност, той е най- големият дар", каза пред NOVA Татяна Кинджакова, директорката на училището. Тя остава в Италия, за да се грижи за учениците, които ще се върнат в България на 31 август.
Минути преди инцидента осем от децата решили да отидат до близкия магазин и така се оказват на метри от катастрофата.

При инцидента бяха ранени 70 души, а шофьорът на цистерната загина.

информация на Нова телевизия

Facebook коментари