Събота, 15 Август 2020 г.

Днес бе вторият ден от 15-и Европейски летен университет в Силистра

В Силистра продължава работата си юбилейният 15-ти Европейски летен университет. Днес освен дискусиите, лекции ще изнесат създателите на франкофонската проява проф. Атанас Семов и Мари-Франс Пердигон от Международния център за европейска подготовка в гр. Ница, Франция. В работата на университета участие ще вземе и деканът на Юридическия факултет на Софийския университет проф. Сашо Пенов. Инициативата се подкрепя от Община Силистра, Университетската Агенция на франкофонията, Университета "Николае Титулеску" - Букурещ, Софийския университет.Д
Основните теми, върху които разсъждават младите хора - тази година представители на четири континента и десет държави, са свързани с миграцията в Европа, с границите и глобализма, с общочовешките ценности, мултикултурализма, процесите в Европейския съюз и др.
За участниците в летния университет домакините са подготвили и специална програма за запознаване с археологическите и културни забележителности на древния град.
И тази година кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов ще връчи от името на общината награда на най-подготвения чуждестранен студент.
Форумът продължава до 6 август т.г.

Facebook коментари