Събота, 13 Август 2022 г.

Силистренският бизнесмен Тодор Стаматов Тодоров направи дарение за построяване на параклис

Силистренският бизнесмен Тодор Стаматов Тодоров даде личен пример във връзка със събирането на необходимите средства за изграждане на параклиса "Свети Константин и Елена" в село Подлес, община Главиница. Той връчи дарението на кмета на селото Милена Атанасова. "Надявам се, че ще има и други дарители, които, според своите възможности, ще подпомогнат доброто дело" - призова Тодор Тодоров.
В селото никога не е имало църква, разказа Милена Атанасова. Затова жителите му решават на общо събрание през 2013 г. да бъде построен духовен храм с доброволен труд и дарения. През 2014 г. се прави първата копка на бъдещия параклис, но поради липса на средства така и остава недостроен. Затова всички жители на селото изразиха радостта си, че благодарение на направеното дарение ще започне работа по издигането на храма.
През изминалата 2017 година Тодор Тодоров бе признат и награден от НСОРБ за дарител с особено голям принос в дейността на общността. Наградата за дарител, в категорията "Голяма община" бе връчена на Тодор Тодоров от председателя на Общински съвет – София Елен Герджиков и председателя на управителния съвет на НСОРБ Даниел Панов.

Facebook коментари