Сряда, 28 Февруари 2024 г.

Община Силистра и Община Чеханов ще сключат споразумение за сътрудничество

Кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов и председателят на Общинския съвет д-р Мария Димитрова се срещнаха с представители на Община Чеханов- Република Полша, водач на делегацията е г-жа Олга Пабич- международни отношения, по повод предстоящото сключване на споразумение за сътрудничество между двата града.
През октомври 2017г. д-р Юлиян Найденов изпрати предложение за откриване на процедура за побратимяване с полската община Чеханов до Н. Пр. Емил Ялнъзов- извънреден и пълномощен посланик на България в Р Полша. Писмото бе изпратено по дипломатичен път до кмета на града г-н Кшищоф Кошински. През месец януари дойде одобрителният отговор на Чеханов. Ще бъдат спазени всички административни процедури по входиране на докладни записки до местните парламенти в Силистра и Чеханов за даване на съгласие на общинските съветници за побратимяването. Предстои нова официална среща за церемония по подписване на Споразумение за сътрудничество.
На срещата стана ясно, че двата града имат много общи характеристики, но и могат да обменят опит в сферите на култура, спорт, туризъм, икономика и сътрудничество между НПО.
Бяха разменени протоколни подаръци между представителите на Чеханов и Силистра.
Община Чеханов участва във 23-я Международен детски танцов фестивал "Утрешният мир започва с днешното приятелство" с ансамбъл "Малък Чеханов".

Facebook коментари