Петък, 10 Юли 2020 г.

Третокласници от Силистра посетиха НАП

Третокласници от ОУ "Отец Паисий" гр. Силистра, посетиха офиса на Националната агенция за приходите във връзка с участието им по проекта "Твоят час".
Ученическите групи "Аз и моят град" и "Моята Силистра" се запознаха с въпросите "Какво е НАП", "Какво се прави в НАП" и ролята на касовите бележки.
Интерес у малчуганите предизвика играта "Открийте разликите между истинските и фалшиви касови бележки", като трябваше да сравнят по две от тях. Участниците проявиха голяма наблюдателност и инициатива, като посочиха пред своите съученици и ръководители различията и това, което ги е впечатлило в неистинските касови бележки. Третокласниците вече са наясно, че ако не се издават касови бележки – не се плащат данъци, и няма да има парички за детски и спортни площадки, за здраве, за заплати на госпожите, мама и татко, а от там за "джобни" през деня и развлечения. Децата получиха флаери с информация за провежданата от приходната администрация лотария с касови бележки, като обещаха да предадат на мама и татко за лотарията на НАП и да събират такива, за да участват непряко в нея.
Емоциите на малчуганите продължиха когато изтеглиха "билетче" от системата за управление на опашките, влязоха в салона за обслужване и реално видяха как служителите работят и обслужват клиенти.

Facebook коментари