Вторник, 25 Януари 2022 г.

20 млн. лв. за пътя Търговище - Тутракан

Над 20 млн. лв. ще бъдат инвестирани в основния ремонт на второкласния път Търговище - Разград - Кубрат – Тутракан, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". В момента се изработва технологичен проект за ремонта на 9 км от пътя Кубрат - Тутракан, в участъка между селата Топчии и Каменово. В проекта ще бъдат посочени видът и количеството на предстоящите ремонтни дейности.

Със средства от ОП "Региони в растеж" се рехабилитират общо 31 км от второкласния път II-49 Търговище - Разград - Кубрат - Тутракан, който свързва областите Търговище, Разград и Силистра. Инвестицията е за над 20 млн. лв., припомнят от пътната агенция. През миналата година започна рехабилитацията на 21 км в участъка Търговище - Разград и на още 10 км между Кубрат и Тутракан. Строителните работи в отсечката Кубрат – Тутракан, на територията на област Силистра, завършиха. Работата на другия участък в област Разград напредва. В момента се полага последният пласт асфалт.

АПИ разглежда и търси варианти за ремонт на път II-23 Русе - Кубрат, който е в недобро състояние. През април чрез програмата за текущ ремонт са отстранени най-големите неравности, за да се повиши безопасността на движение. За рехабилитацията на 46 км от второкласния път, които са на територията на областите Русе и Разград, има готов проект. В Разградска област участъкът започва от границата с област Русе, преминава през село Беловец и завършва при кръстовището с път II-49 в град Кубрат.

Facebook коментари