Понеделник, 22 Юли 2024 г.

Близо 60 служители на общинското дружество "Синева" си искаха заработеното пред общината (видео)

Близо 60 работниците от общинското дружество за чистота "Синева" в Силистра от 8 часа са на протест пред сградата на общината. Те настояват за трайно решение на проблема с постоянно закъсняващите им заплати. Последно работници и служители са получавали възнаграждения през м. юни, е записано в протестната им декларация.
След прочетената декларация, делегация излъчена от протестиращите, бе приета от и.д. кмет на Силистренската община Нели Стоилова.
Какво казаха хората излезли на протест: Пламен Недялков: "От 11 години работя в тази фирма. Не сме вземали заплати от юли, последно ни залъгаха с един аванс от 100 лева." Иван Христов: "Имам две ученички, задлъжнял съм с над 3000 лева, няма пари да се подготвя за зимата". На протеста присъстваха и цели семейства, които са на работа във фирмата. Те са силно притеснени от забавянето на трудовите си възнаграждения и невъзможността да посрещнат разходите си отопление през зимата. Протестиращите заплашиха да спрат почистването на Силистра до изплащането на закъснелите заплати.

Facebook коментари