Четвъртък, 07 Декември 2023 г.

ОИЦ-Силистра награди победителите във Фотоконкурса "Европа в моята Силистра"

По време на информационна среща-дискусия с младежи Областен информационен център – Силистра (ОИЦ) награди победителите във Фотоконкурса "Европа в моята Силистра". Целта на фотоконкурса бе да провокира младите европейски посланици – учениците от Езикова гимназия "Пейо Яворов" – Силистра да покажат през своя поглед обекти или събития от област Силистра, които са получили европейско финансиране по различни програми след приемането на България за пълноправен член на Европейския съюз. По време на срещата учениците бяха запознати с успешно реализирани проекти в област Силистра от различни сфери на дейност, някои от които те самите посетиха по време на инициативата "Ден на отворените врати".
Получените фотографии бяха оценени от специално сформирано жури от местни фотографи, журналисти и експерти. Първо място бе присъдено на Преслава Петрова, която участва със снимки на Езикова гимназия и нейното послание: "Европа с грижа за настоящето за по-добро бъдеще". На второ място бе класирана снимката "Приключения в овощната градина" на Вержиния Тодорова. Трета награда получи осмокласничката Петя Додева за своята фотография с корона от Елика Елеватор ООД и посланието: "Короната е власт, власт над собствения ни живот. Короната е свобода, свободата да мислиш. Но короната тежи, не всеки може да поеме тежестта й…". Няколко участници получиха специални отличия: Приз "Собствен стил" взе Венцислав Великов, "Поглед към реалните ползи" отиде при Джанер Шукри, а Сияна Георгиева получи Награда "Символика и смисъл". След проведено гласуване във фейсбук страницата на ОИЦ-Силистра, "Наградата на публиката" получи груповата снимка на Кристина, Ели, Сияна, Гергана, Ипек и Ивайла, които показаха "Европа в Силистра, а Силистра в моето сърце". Специални награди получиха и г-жа Ренета Лазарова и г-жа Даниела Цонева за своята активност и инициативност.
Специален гост на събитието бе г-н Ростислав Павлов, Секретар на Община Силистра, който награди победителите и им отправи поздрави за много успехи и активно участие в различни инициативи. Младши посланиците получиха рекламни и информационни материали от ОИЦ-Силистра и грамоти за участие.
За финал всички се забавляваха ЗАЕДНО на празничен концерт – хепънинг на открито пред входа на Центъра.

Facebook коментари