Сряда, 14 Април 2021 г.

Д-р Янков: "Синева" е хронично болна, иска се хирургична намеса

"Системното забавяне на заплати в общинската фирма "Синева" е хронично заболяване, което изисква хирургично лечение т.е. отстраняване на заболялата част от организма", е позицията на областния управител д-р Владимир Янков, по повод назрялото недоволство сред работещите в дружеството, съобщиха от областна управа.
В протестна декларация, адресирана до кмета на община Силистра, до Областния управител и до Председателя на общинския съвет, работници и служители на фирма "Синева" изразяват негодуванието си срещу "непрекъснатото нарушаване на трудовите им и човешки права". Те информират, че не са получавали заплати за 3 последователни месеца – юли, август и септември 2010 г. Настояват за започване на преговори с Кмета на община Силистра за трайно решение на проблема. Обявяват и намерението си да преустановят утре (15 октомври) работа за 1 час пред сградата на общината, а ако не бъде намерено адекватно решение предупреждават, че ще спрат почистването на града за неопределено време.
Областният управител д-р Владимир Янков определи негодуванието на работещите в общинската фирма "Синева" като "напълно основателно". Д-р Янков подкрепя исканията на работниците и служителите за намиране на трайно решение на проблема, но с уговорката, че бъдат спазени всички законни изисквания за осъществяването му.
Д-р Янков изразява готовност за среща с представители на протестиращите, за да чуе исканията им и бъде изяснена в пълнота ситуацията. Той бе категоричен, че не бива да се допуска градът да се превърне в заложник на недалновидни управленски решения.
В случай че проблемът не бъде решен, Областният управител ще предприеме действия, съгласно правомощията си.

Facebook коментари