Неделя, 26 Май 2024 г.

Доброволци от Е.ОН и общината освежиха детската площадка в Дунавската градина

Служители на "Е.ОН България" и на община Силистра участваха в есенната инициатива на електроразпределителната компания за обществено полезна дейност на 12 октомври – Деня на българската община, съобщиха от община Силистра.
Беше пребоядисана голямата детска площадка по централната алея на Дунавския парк - т.нар. дървен град, съобщи Галина Даскалова – началник на отдел "Оперативни програми и проекти" в общината. Инициативата включва още монтиране на 6 нови пейки и 4 кошчета. Старите бяха освежени. Към края на месеца в района на детската площадка ще бъдат засадени 10 брезички, които да засенчват любимия кът за игра на силистренските малчугани през лятото.
Подобни инициативи електроразпределителната компания "Е.ОН България" ще проведе в рамките на 1 седмица в още девет български града, чиято територия обслужва. Доброволческият труд е част от политиката на фирмата за личен принос и съпричастност на служителите на фирмата към обществените проблеми по места, поясни Дария Манева – директор по комуникациите в Е.ОН.
Припомням, че със сходна инициатива, наречена "Зелена Силистра", от пролетта насам общинската администрация и редица формални и неформални организации подпомагат поддържането на Дунавския парк и други места за отдих в града.

Facebook коментари