Петък, 15 Ноември 2019 г.

Благотворителен маратон за втора поредна година в Силистра

На 13 май /неделя/, в Дунавския парк, за втора поредна година Регионална библиотека "Партений Павлович" и Застрахователна компания "Олимпик" - Генерална агенция Силистра, с подкрепата и партньорството на NetWorx и "Зелен Био" магазин - гр. Силистра, организират Благотворителен маратон "Чрез спорт към знание". Събитието ще се състои от 8.00 до 11.00 часа, на входа на Дунавския парк.

Всяка завършена обиколка от 400 метра в Дунавски парк, ще бъде субсидирана с 1 лев от партньорите на инициативата. Със събраната сума организаторите ще закупят нови книги за читателите на библиотеката, по списък на библиотечните специалисти.

Миналата година в благотворителния маратон взеха участие 194 души /най-малкият участник беше на 7 месеца, а най-възрастният – на 75 години/, които направиха 1621 пробега и така събраха 1621 лв. за нови книги за читателите на Регионална библиотека "Партений Павлович". Така те направиха своя безценен влог в дар за здравия дух, за българска книга и за българско слово. Най-ентусиазираните участници в благотворителния маратон получиха специални подаръци от организаторите. Каним четящите хора на Силистра и областта и гостите на града да се включат в инициативата на 13 май /неделя/и да допринесат за обогатяването на библиотечните фондове на Регионална библиотека "Партений Павлович" – Силистра.

Facebook коментари