Вторник, 14 Юли 2020 г.

Ученичка от ПГСУАУ " Атанас Буров" с отлично представяне на състезания по немски език

Небивал за гимназията успех постигна деветокласничката Айджан Идриз от Професионална гимназия по стопанско управление, администрация и услуги "Атанас Буров", гр. Силистра. Тя се включи в трите последователни изяви по немски език през месеците февруари и март, в които премери знания и умения в голяма конкуренция с ученици предимно от езикови и други профилирани гимназии в страната.
Айджан се класира на второ място на областния кръг на олимпиадата на Министерството на образованието и науката,само на две точки разлика от първото място.
Не по- малко значимо е и представянето й на националното състезание на издателство Клет в гр. София с резултат 38,5 точки от максималните 40, което я постави на пето място в страната.
И като финал дойде и успешното й участие в националния кръг на международната олимпиада на Гьоте институт в гр. София, където бе наградена с почетна грамота.
Айджан е ученичка от 9.клас, специалност Данъчна и митническа администрация и изучава втора година немски език. В девети клас предметът се изучава само 3 часа седмично, което всъщност прави успеха й толкова значим.

Facebook коментари