Петък, 07 Август 2020 г.

Ротариански бал осигури средства за системи за чиста питейна вода в 3 училища

Пролетен бал на Ротари клуб Силистра с президент 2017-2018 Павлин Иванов бе проведен в името на нова кауза - закупуване на система за пречистване на питейна вода в 3 основни силистренски училища.
С участието на DJ Мистър Христов, представители на Китарен клуб "Акустик" с преподавател Виктория Цветкова, Театрално студио "Артистик" с р-л Христо Христов, Детска градина Нарцис с директор Пепа Добрева, Майк Блек - рок музикант от Ливърпул, живеещ в село Сребърна; Стоян Дечев - акордеонист - почетен гражданин на Силистра.
В проявата се включиха ротарианци от Силистра, Русе, Тутракан, Добрич, Балчик и др., както и техни приятели. Рамо на каузата с различи по размери лепти дадоха задочно ротарианецът от Варна Михаил Михайлов, кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов, Лайънс клуб Силистра, сем. Костови, сем. Райчеви, областният управител Ивелин Статев и др.
Участниците наддаваха в търгове за кошница с мезета от фирма "Актуал",
за колекция от лимитирана серия вина от Изба Кайнарджа,представени от Боян Боев както и за комплект от ново слънчогледово олио "Елика Оил" Силистра,представено от Павел Гочев, от което дегустира всички присъстващи.
Специален търг имаше и за комплект за тенис на корт от световното първенство за ротарианци в България през миналата година, предоставен от ротарианеца Слави Ротари България 2482, в знак на уважение към каузата "Чистата вода - извор на живот". Подобни като проекти реализират ротарианци от Добрич, Тутракан и др. градове в страната.

Facebook коментари