Неделя, 14 Април 2024 г.

Дворът и градината на МБАЛ-Силистра светнаха благодарение на дарители

Вчера вечерта на 26 април в МБАЛ-Силистра светнаха 80 нови лампи, които за първи път от много години насам, осветиха двора и парка на лечебното заведение. Дарението е направено от Тодор Стаматов Тодоров и негови приятели, група местни бизнесмени. Идеята на дарителите е да осигурят цялостно облагородяване на парка на лечебното заведение, включващо ново осветление от 80 броя крушки, озеленяване на тревните площи, 70 кошчета за смет и поставяне на 75 пейки. Бизнесмените включили се в благородната инициатива са Ивайло Йорданов, Георги Драганов, Ивайло Иванов и Денислав Димитров. Към настоящия момент пейките са вече поръчани и се изготвят, като предстои тяхното монтиране.
Това дарение е поредното от реализирани през годините от Тодор Тодоров дарения на апаратура и обзавеждане за различни отделения и направените ремонти в сградите на болницата.
В знак на признателност към дългогодишната дарителска дейност Районната лекарска колегия в Силистра награди на 27 октомври миналата година областния координатор на ГЕРБ-Силистра Тодор Стаматов Тодоров със статуетка на бащата на медицината Хипократ. В процеса на своята обществена дейност той е съдействал за разрешаване на ключови за болницата проблеми, без които тя нямаше да може да съществува днес.
Последната акция проведена от ГЕРБ-Силистра бе на 27 ноември 2017 година, когато под мотото "С грижа- бъди здрав", когато над 60 членове и симпатизанти на партията се включиха в почистването и обновяването на парка на МБАЛ Силистра. Бяха окастрени дърветата в двора на болницата, а опасните такива бяха премахнати. Сухите и окастрените клони бяха събрани и изнесени от градината.
Сега на почистения парк предстои озеленяване на тревните площи и поставени на 75 броя пейки закупени с пари на дарителите.

Facebook коментари