Петък, 20 Май 2022 г.

Министрите на транспорта на България, Румъния и Евросъюза обсъдиха моста до Силистра

Вчера в Брюксел министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, румънският министър на транспорта Лучиян Шова и еврокомисарят по регионална политика Корина Крецу имаха официална среща. Еврокомисар Крецу посочи, че река Дунав е важен транспортен коридор за всички европейски държави и Европейската комисия е готова да съдейства на България и Румъния при решаването на всички актуални въпроси, свързани с корабоплаването по реката.
По време на срещата беше обсъдено още изграждането на трети мост над Дунав, между градовете Силистра и Калъраш. Двамата министри и еврокомисар Крецу изразиха обща позиция, че реализацията на този проект ще съживи двата региона и ще привлече значителен обем от инвестиции.

Министър Ивайло Московски покани румънския си колега във Варна, където да обсъдят и други общи инициативи и проекти. В края на месец април ще да бъдат проведени разговори и с еврокомисаря по транспорт Виолета Булц в гр. Любляна, където ще се проведе ежегодният форум TEN-T Days.

Facebook коментари