Понеделник, 15 Август 2022 г.

Новият генерален консул на Русия се представи пред областния управител д-р Янков

Новият генерален консул на Руската федерация в Р България, със седалище в гр. Русе Владимир Климанов връчи днес (06.10.2010 г.) на областния управител д-р Владимир Янков екзекватурата си, която му позволява да осъществява дейността си в поверения му консулски окръг, съобщиха от областна управа..
Дипломатът инициира срещата си с областния управител в рамките на опознавателно пътуване в консулския си район, който включва областите Русе, Силистра, Разград, Търговище, Плевен, Ловеч, Велико Търново и Габрово..
Г-н Владимир Клеманов и д-р Владимир Янков заявиха готовността си за съдействие и активен диалог за поддържане на изградените добри взаимоотношение между двете страни.
Дипломатът увери своя домакин, че ще инициира и други срещи, на които да бъдат поставени за обсъждане конкретни инициативи, които да разширят и обогатят двустранните отношения.

Генералният консул Владимир Климанов е завършил Московския държавен институт за международни отношения. Той владее български и английски език. От 1992 година е в системата на министерството. Заемал е различни дипломатически длъжности в централното ръководство на министерството и в чужбина. В периода 2000-2005 г. e първи секретар в Посолството на Русия в България. В периода 2005-2008 г. е съветник (а от септември 2006 г. - изпълняващ длъжността началник отдел) в Трети европейски департамент. През последните 2 години е началник на отдел в Четвърти европейски департамент. Има ранг на съветник 1-ви клас.

Facebook коментари