Петък, 19 Април 2024 г.

Представят в Силистра книгата "Камино: Пътят на завръщането" от Тихомир Иванов

На 27.03 в Силистра, Регионална библиотека "Партений Павлович" от 17:30 часа ще бъде представена книгата "Камино: Пътят на завръщането" от Тихомир Иванов. Първият литературен опит на Тихомир Иванов представлява увлекателен разказ за пътешествието му по Ел Камино, прословутия 800-километров поклоннически маршрут до катедралата "Сантяго де Компостела" в едноименния испанския град.
Книгата на Тихомир подкупва с искрения му стремеж да сподели откровено, без да спестява неудобни за себе си истини, най-важните моменти и прозрения от духовната трансформация, която преживява на Ел Камино – и която, в крайна сметка, е целта на поклонението му.
Книгата ще заинтересува широк кръг читатели както заради самото приключение и прецизния документален разказ за всички реалности на Ел Камино – особености на т.нар. Френски маршрут, изминати километри, условия в т.нар. албергета (общежития), географски и исторически забележителности и т.н., така и заради сложните психологически изпитания, духовни сътресения и прозрения на Пътя, за които младият българин разказва от първо лице.

Facebook коментари