Четвъртък, 08 Декември 2022 г.

Професионалната гимназия по механотехника "Владимир Комаров" отбеляза своята 55- годишнина

С награди за участие в конкурси, с поздравителни слова, поднасяне на венци и цветя и с фолклорна програма Професионалната гимназия по механотехника "Владимир Комаров" в Силистра отбеляза тържествено своята 55- годишнина.
На 15.09.1963 г. започва първата учебна година с екип от 12 учители, майстори, служители и 140 ученици.
През 1969 г. училището приема за свой патрон името на руския герой, летецът космонавт Владимир Михайлович Комаров. А през май следващата година е завършена и приета от държавната комисия новата сграда на техникума, където училището се помещава и днес. Осъществена е една отколешна мечта, с която са живели, работили и учили вече десетки учители и над 4000 ученици.
В момента професионалната си подготовка получават над 200 ученици. Много от тях продължават своето образование във висши училища. Отчетена бе положителната тенденция и стимули на силистренските фирми, чиито предмет на дейност е пряко свързан с подготовката на учениците да финансират и подпомагат училището. Учителската колегия работи съвместно с възпитаниците си по образователни и професионално ориентирани проекти.
Слова по повод празника поднесе директорът на гимназията инж. Петранка Георгиева, инж Тихомир Борачев зам.-кмет от свое име и от името на кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, зам.-областният управител Стоян Бонев, зам.-председателят на ОбС - г.н Орлин Николов, зам.-ректорът на РУ"Ангел Кънчев"- проф. д.н. инж. Михаил Илиев, председатели на настоятелството и на обществения съвет, приятели на училището и гости.
С празнични фолклорни танци на ансамбъл "Ритъм" с гл. худ ръководител Росен Атанасов завърши празника.

Facebook коментари