Сряда, 29 Май 2024 г.

Оркестърът на военновъдушните сили на САЩ ще изнесе концерт в Силистра

Оркестърът на военновъдушните сили на САЩ в Европа ще гостува в Силистра със своите квинтети "Файв Стар Брас" и "Уиндс Алофт". Концертът ще се проведе в петък на 8 октомври. Ще бъде изпълнена музика от Арон Копланд, Пърси Грайнджър, Густав Холст, Астор Пиацола, Малкълм Арнолд, Джон Уилямс и др.
Оркестърът на Военновъздушните сили на САЩ в Европа при главното командване на ВВС на САЩ в Европа представя САЩ и военновъздушните им сили на най-високо равнище на дипломатически и церемониални събития, както и на събития на международната общност. Тези музикални посланици на Америка, чието седалище е военновъздушната база Сембах в Германия, принадлежат към продължаваща повече от 60 години традиция. През този период изпълненията на оркестъра стигат до отдалечени точки на света с концерти за военнослужещи и гражданска публика в Европа, Югозападна Азия и Африка. Оркестърът на ВВС на САЩ в Европа е една от най-старите музикални формации на военновъздушните сили и единственият подобен оркестър със седалище в Европа.
"Файв Стар Брас" е духовият квинтет на Оркестъра на Военновъздушните сили на САЩ в Европа. С традиционните инструменти – два тромпета, френски рог, тромбон и туба, както и ударни инструменти, ансамбълът е известен със своята многофункционалност и висока музикална класа. Репертоарът на тази група от състава на Оркестъра на Военновъздушните сили на САЩ в Европа обхваща произведения от пет века – от великолепното антифонално звучене на Ренесанса до богатото разнообразие на американските музикални стилове. Независимо дали представя военни маршове, еталонни джазови произведения или оригинален аранжимент на любими патриотични творби, всяка програма на "Файв Стар Брас" е добре обмислена като смесица от вдъхновение и забавление. "Уиндс Алофт" изнася концерти в най-различна обстановка – от интимността на всекидневните до концертните зали. "Уиндс Алофт Удуинд Куинтет" непрекъснато показва отлична форма с концерти за американското военно командване, за посланици на САЩ, за чуждестранни високопоставени лица и президенти, за кралски особи, както и по време на събития на международната общност. В добавка, те също имат специални програми за деца, които изпълняват в Европа. В репертоара на ансамбъла намира място разнообразна музика, включително произведения на класиката, джаз, музика от Бродуей и дори рагтайм.

Facebook коментари