Неделя, 02 Април 2023 г.

Гюнай Сефер: "Срещу 80 лева всеки може да спи в Сараите на Доган"

Депутатът от ДПС Гюнай Сефер, чието имущество за 2 млн. лв съдът запорира по искане на комисията "Кушлев", каза, че ще обжалва решението и определи ставащото като политически натиск. Аз не съм дошъл в парламента като някой безработен, имал съм много имоти и преди това, продавал съм и съм купувал, първата ми фирма е регистрирана през 1990 г., настоя той по бТВ тази сутрин.
Според него Стоян Кушлев не е проверил документите и не знае какви имоти има той. Кушлев твърди, че имам 10 хиляди декара паркомясто в Дулово, а това е огромна площ, готов съм да подаря всичко на държавата, ако той покаже този имот, зарече се Сефер.

Той имал 350 работници, със собствени средства направил 2 храма, един параклис и една джамия. За последните 3 години бил внесъл 4 милиона лева данъци на държавата и още 5, 5 милиона лева корпоративен данък. От 23 автомобила, описани от комисията "Кушлев", ползвал само един мерцедес, другото били трактори, ТИР-ове, фадроми.

Сефер отрече да е близък с лидера на ДПС Ахмед Доган, въпреки че живее в Сараите му в Бояна.

С Доган се познавам от 18 години, той е председател на партията, сега живея в Сараите, защото това е хотел, плащам по 80 лева на вечер, всеки може да отиде там, увери той.

1984 г. след смяната на имената съм осъден по вътрешно убеждение на следователя на 1, 6 година затвор, отговори Сефер на обвиненията на бившия член на ДПС Осман Октай, че е убил човек и заради това е бил зад решетките.

Facebook коментари