Събота, 15 Юни 2024 г.

Полицаи от Силистра и Кълъраш се учат заедно как да борят измамите в земеделието

Служители на ОДМВР-Силистра ще вземат участие в тридневна конференция по проект "Международно сътрудничество между правоприлагащите органи за превенция и борба с измамите със средства от Европейския съюз в селското стопанство", финансиран от Европейската комисия - Европейска служба за борба с измамите (ОЛАФ). Форумът ще се проведе от 14 до 16 февруари 2018 г. в Кълъраш, Румъния, и ще събере представители на петте партньорски институции, участващи в реализацията на проекта - Полицейския инспекторат на окръг Кълъраш, Областна дирекция на МВР-Силистра - България, Полицейското управление на Олщин – Полша, и Националната инспекция за разследване към Главното полицейско управление – Молдова.
Целта на тридневната дейност е да се подобри експертният опит на участниците, да се популяризират най-добрите практики и да се повиши осведомеността относно защитата на финансовите интереси на ЕС. Също така ще се представят крайните резултати и ще се обобщят основните постижения, тъй като с конференцията завършва периодът на изпълнение.
Двама оперативни служители и началникът на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОДМВР-Силистра - главен инспектор Деян Монев, както и началникът на РУ-Тутракан – главен инспектор Даниел Костадинов, ще се включат в работата на форума. От българска страна в него ще участват също представители на Министерство на земеделието и храните и на ОД "Земеделие"- Силистра.
Дейностите по проекта стартираха през март 2017 г. в Кълъраш, а месец по-късно Силистра бе домакин на работна среща, в която се включиха представители на централни дирекции на МВР, прокуратурата, Държавен фонд "Земеделие" и др. В рамките на инициативата работни срещи с международно участие бяха проведени и в Кишинев - Молдова, Олщин – Полша и Крайова – Румъния.

Facebook коментари