Четвъртък, 02 Февруари 2023 г.

Силистренският окръжен съд обвини професор Кушлев в лъжа

Депутатът от ДПС Гюнай Сефер е продал част от имотите си преди комисията Кушлев да запорира цялото му имущество. Стойността на продаденото е около 6 милиона лева. Запорирано е имущество за около 2 милиона лева - 24 имота в Дулово и София, 23 автомобила, банкови сметки за над 2 милиона лева.
Тази сутрин пред bTV Стоян Кушлев обяви, че сред имотите, притежавани от Гюнай Сефер, има автомобилен парк край силистренското село Черник на площ от 10 000 декара. Той съобщи, че имотите са продадени на трети лица извън семейния кръг на депутата от ДПС, но въпреки това, комисията ще предяви иск и за получените от продажбата пари.
"Това е много властен човек. Нашият инспектор в Силистра - Сточев, когато внесе иска за налагане на обезпечителни мерки, е настанало смут в Окръжния съд в Силистра".
Думите на професора предизвикаха Силистренският окръжен съд излезе с нарочна декларация:
"По повод изявлението на проф. Кушлев в предаването тази сутрин на БТВ от 01.10.2010 г. в 7,35- 7,40 часа , че сред съдиите в Окръжен съд Силистра настъпила паника и смут при получаване на искането от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност за обезпечаване на имоти на Гюнай Хасан Сефер и негови търговски фирми , Пресслужбата към СОС заявява, че тази информация не отговаря на истината и представлява опит за пореден път коректността на съдебната институция в нейната работа да бъде поставена под съмнение и дискредитирана. Делото беше разгледано своевременно , а допуснатото обезпечение беше съобразено с доказателствата по преписката и разпоредбите на закона. Прави впечатление, че дори когато съдебният акт отговаря на очакванията и интересите на изпълнителната власт, опитите съдът да бъде поставен в негативна светлина пред обществеността не спират. Ако е бил упражняван някакъв натиск в срока за постановяване на съдебния акт, то е от представителя на Комисията, който без да се съобразява с огромния доказателствен материал по делото и дългият списък от материални активи и търговски дружества, който следваше да бъде описан, непрекъснато искаше справка за движението по делото и работата на съда. В интерес на ползотворната работа за в бъдеще между Комисия за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност и съдебната власт е да се проявява взаимно уважение и зачитане прерогативите на всеки орган при прилагането на законите."
Депутатът ще обжалва определението на Силистренския окръжен съд. Пред БТА той каза, че върху него се оказва политически натиск и се цели елиминиране на кадрите на ДПС в Силистренско заради предстоящите избори.

Facebook коментари