Събота, 19 Септември 2020 г.

Силистртенският съд осъди баща, блудствал с дъщеря си, на 12 години затвор

Силистренският окръжен съд наложи днес присъда от 12 години лишаване от свобода на 50-годишния Ахмед Юмер от силистренското село Окорш за това, че е блудствал с дъщеря си. Сигналът е подаден от момичето през пролетта на миналата година, когато е била 13 –годишна.
Няколко месеца по-късно Ахмед е задържан и обвинен за това, че е извършил действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление. Още при задържането той е признал, че няма спомени за случилото се, тъй като употребил голямо количество алкохол, но приел да е извършил престъплението, след като дъщеря му твърдяла това. Има повдигнат и граждански иск в размер на 5 000 лв., които бащата ще трябва да изплати на дъщеря си. Към 12-те години лишаване от свобода ще му бъде присъединено и наказанието от предходна присъда, тъй като настоящото деяние е извършено във време, когато той е бил пуснат предсрочно от затвора, излежавайки друга присъда.
Сегашното му престъпление се води като тежко умишлено и се отличава с висока степен на опасност, тъй като жертвата се е намирала в родствени отношения и състояние на зависимост от него.
Наказанието, което предвижда закона, е от 5 до 20 години лишаване от свобода. Обвинението държеше Ахмед да получи максимална присъда, но тъй като той е направил самопризнание и е поискал съкратена процедура, тя се намалява с една трета.
Ахмед Юмер е баща на три дъщери, а съпругата му е починала преди години. Две от децата му са вече пълнолетни и със свои собствени семейства. Близки до тях коментират, че са побързали млади да се оженят именно, за да избягат от мераците на баща си.
В момента най-малката е настанена в приемно семейство – това на леля си /сестра на бащата/ . По непотвърдена информация през тези месеци от есента до сега, свакото е правил опити за сексуално посегателство над момичето. Ако това бъде доказано, детето ще бъде изместено от социалните работници и и отново ще се завърти правосъдната машина.

Facebook коментари