Четвъртък, 29 Февруари 2024 г.

Община Силистра взе специалната награда "Зелена община"

Община Силистра е отличена със специалната национална награда "Зелена община" за уникална поливна система на спортно съоръжение.
Силистра попадна в тазгодишните номинации заради обновявания стадион "Доростол", известен на гражданите като "стария стадион". С тревни чимове от Гърция е подновен теренът за футбол. Тревата се поддържа от специално напоителна система, водата за която се добива от собствен кладенец. Монтирани са 6 пилона с мощни прожектори, модерни врати и заграждения на съоръжението. Ще бъдат увеличени и зрителските места, за да могат повече силистренци да гледат приятелските мачове на "Доростол" и на детско-юношеските отбори в града.
Като президент на ФК "Доростол" съм удовлетворен от добрата база, която създадохме за развитие на следващите поколения спортисти, заяви заместник-кметът милен Пенчев. "Не сме направили стадиона, за да участваме за награди, а за да остане за хората", допълни кметът Иво Андонов.

Справка:
За 5-ти пореден път Програма "Зелена Община" раздаде Зелени награди за насърчаване и поощряване на българските селища при изграждането на паркове и градини. Тази година бяха номинирани 75 града, които са участвали в конкурса за проект на зелена градска система и спортен терен. Международно жури от 14 експерти в ландшафт архитектурата са определили победителите във всяка категория.

Facebook коментари