Понеделник, 24 Юни 2024 г.

Наградиха ТОП 10 спортистите на Силистра за 2017 година

Вчера вечерта Община Силистра проведе официална церемония по награждавне на 10-те най-добри спортисти на Силистра. Номинираните тази година бяха 22, като всички са със високи отличия в своите спортове. Домакинът на събитието д-р Юлиян Найденов- кмет на Община Силистра, поздрави състезателите за техните постижения, като доказателство за упорития им труд, целеустременост и майсторство. Той благодари на техните треньори за високото ниво на подготовка на спортистите. Кметът пожела на всички много нови, заслужени победи, честна борба и достойни противници.
Г-жа Мария Димитрова- председател на Общински съвет Силистра, поздрави заслужилите и подчерта ролята на семейството, като силна подкрепа за успех. Тя пожела на всички присъстващи светли празници и една Нова година, изпълнена с нови покорени върхове.
Сред официалните гости на събитието бяха и инж. Тихомир Борачев, г-н Петър Цветков- директор на спортно училище "Дръстър", директора на Обединен детски комплекс Силистра г-жа Маргарита Любомирова и председатели на спортни клубове и треньори.
За доброто настроение на гостите се погрижиха деца от Клуб по спортни танци "Импресия" и от музикална студия "До ре ми".
По традиция в началото на събитието наградени бяха доайени на спорта в града ни. Г-жа Любка Стоянова и г-жа Росица Димова/ Пенчева/ са тазгодишните отличени. Двете дами са отдали професионалния си живот на възпитанието на подрастващите в упорство и спортен хъс. Училищните отбори, водени от тях през годините са достигали до водещи места в зонални и републикански първенства.
Тази година в гласуването за номинираните състезатели участваха спортните клубове, чиито представители са сред тях и местни медии. Заслужилите от 10-то до 4-то място спортисти и техните треньори бяха наградени от г-жа Мария Димитрова и г-жа Денка Михайлова.
На десето място се подрежда Ванина Илиева от стрелкови клуб "Снайпер 92" с треньор г-жа Иванка Димитрова. Тя е състезател в дисциплина стрелба с пушка във възрастова група момичета. През годината Ванина е спечелила 5 първи места на държавни първенства и турнири.
Девети е Еркан Мусхин от Спортен клуб "Доростол 2011". Състезател по канадска борба в категория юноши, със спечелени 2 първи места на държавни първенства, трето и четвърто място на Европейско първенство в Полша.
На осмо място е Красен Николаев от Карате клуб "Шото- Витяз" с треньор Теодор Тодоров. Красен е състезател в категория кумите до 70кг. във възрастова група 14-15 години. През годината е завоювал 9 първи места на световно и национално първенство, както и на международни карате турнири. 2 трети места на Световно първенство по Годжу-рю и в международен турнир.
Седма е Изабела Окоротете от Спортен клуб "Олимп 97" с треньор Илия Недков. Тя е състезателка по лека атлетика в дисциплината гладко бягане за девойки младша възраст. През годината тя иам две втори и едно трето място от държавни първенства.
На шесто място се подрежда Александър Атанасов от карате клуб "Киокушин Силистра" с треньор Зихни Хасанов. Александър е състезател в категория кумите +90 кг. за мъже. Тази година е пети на Световно първенство в Япония и осми Европейско отворено киокушин катате първенство в Румъния .
Пети е Антон Кунчев от Автомобилен спортен клуб "Инфомик транс". Г-н Кунчев е Национален шампион по автокрос до 1600 кубика за 2011, 2016, 2017г. и има 5 първи места на държавни шампионати през годината.
На четвърто място е Майсторът на спорта Теа Димитрова от стрелкови клуб "Снайпер 92". В категория стрелба с пушка за девойки старша възраст. Теа е спечелила три първи и едно второ места на държавни първенства и турнири и е 24та на Световно първенство за девойки в Германия.
Първите трима състезатели в класацията, заедно с треньорите им награди д-р Юлиян Найденов.
На трето място, с бронзово отличие е Деян Данаилов от Карате клуб "Славия – Истър" с треньор Сергей Петров. Деян е състезател в категория карат кумите до 77 кг. за мъже и е спечелил две трети места на Европейско първенство с Сърбия и на национално.
Втори се подрежда Рафаил Андреу от Карате клуб "Славия – Истър" с треньор Сергей Петров. Състезател в категория карате кумите до 62кг. за кадети с три трети места на Световно и Европейско първенства и на Национална купа.
Първи в класацията тази вечер е Йордан Цонев от Спортен клуб "Доростол 2011". Той е състезател по канадска борба с лява и дясна ръка до 100кг. Тази година има две златни отличия от държавно първенство и трето място на световното в Унгария.
Церемонията завърши с коктейл в чест на отличените.

Facebook коментари