Неделя, 26 Май 2024 г.

Силистренката Гинка Дачева най-добра с пистолет за купа "България"

Състезателката на силистренският стрелкови клуб "Снайпер`92" Гинка Дачева отстреля купа "България" в почивните дни.
Състезанието изправя на рубежа най-добрите двадесет състезатели във всяка една от дисциплините, застъпени на държавни първенства, във всички възрасти.
Или казано с други думи това е финал за Световната купа – български вариант, уточни треньорът на Дачева Иван Касчийски.
СК "Снайпер`92" се яви на състезанието с петима стрелци в седем дисциплини.
Надпреварата бе с пневматично и малокалибрено оръжие.
Отсъствието на Мария Гроздева от турнира позволи на Гинка Дачева да се класира първа на 10 метра с пневматичен пистолет. Купа и златен медал донесоха на силистренката отбелязаните 478 точки.
На същата дисциплина при мъжете само точка не достигна на Стоян Яламов да влезе на финал, но успя да постигне личен резултат от 557 точки.
Изключително доволен е Иван Касчийски от представянето на силистренеца Георги Узунов /556 точки/, който вече е състезател на "Левски" с личен треньор Таню Киряков.
Още едно момче от Силистра е показало точен мерник. Това е Димчо Манолов, който на 10 метра с пневматичен пистолет се класира втори, а на 50 с малокалибрен – четвърти. Манолов обаче вече е състезател на клуб от Велико Търново.
Седма на 25 метра спортен пистолет при жените остава Гинка Дачева. За пореден път оръжието е изиграло лоша шега на Владо Манев при бързата стрелба, където прави три засечки. Става въпрос за 30-годишен пистолет.
Светла Стоянова е другият участник класиран за участие в турнира за купа "България", заедно с Добромир Янакиев.
Стартирана е вече процедурата за закупуване на нови пистолет и пушка със средствата гласувани миналата година от Общински съвет-Силистра, информира Иван Касчийски.
информация "Дръстър Прес"

Facebook коментари