Сряда, 28 Февруари 2024 г.

Над 506 километра пътна мрежа поддържа Областното пътно управление в Силистренско

Над 506 километра пътна мрежа поддържа Областното пътно управление в Силистренско, показва справка от управлението. През зимния сезон пътната мрежа е редуцирана до 490 километра, приравнена към двулентов път. Пътищата, които продължават в съседни области, са с уеднаквени степени и нива на поддържане.
Подписани са споразумителни протоколи с общините Силистра, Алфатар, Дулово и Главиница за съвместно поддържане на участъците в урбанизираните територии. Подготвени са 77 машини. Осигурени са до 60 на сто от необходимия пясък за сезона, а солта е над необходимите количества.
Експлоатацията на пътищата и зимното поддържане са свързани със състоянието на пътната мрежа. До септември са ремонтирани 18 300 квадратни метра асфалтови настилки за 646 105 лева. За подобряване на видимостта и като превантивна мярка против навявания са премахнати 77 500 квадратни метра храстовидна растителност, но специалисти смятат, че това е недостатъчно. Възстановени са 1500 метра еластична предпазна ограда за 123 857 лева.

Facebook коментари