Сряда, 05 Октомври 2022 г.

Нощ в училище: Очи в очи със страха

Това бе мотото на поредното предизвикателство по проект "Очи в очи с илюзията" на екип "Алтруист" към ПГСУАУ"Атанас Буров" по конкурсна сесия за ученически проекти "Младежта срещу насилието и наркотиците".

На 30.10.2017г. дворът на гимназията се изпълни с развълнувани млади хора в очакване на една незабравима и необичайна нощ в училище. Студената и ветровита октомврийска вечер не отне насладата от магията и красотата на огненото шоу, с което бе даден старт на "Нощта". Впечатляващият огнен спектакъл и мистичната музика вдигнаха градуса на буровци и ги подготвиха за предизвикателствата, които предстояха.Училището беше предварително украсено: приглушена светлина и тематична декорация. Във фоайето на втория етаж бе обявено началото на "Нощта" с кратка програма.Класните стаи на първите три етажа бяха превърнати в тематични ателиета, свързани със страховете:

Театрално ателие- изиграй страха си
Музикално ателие- изпей страха си
Нарисувай страха си– бели платна, окачени по стените, на които учениците рисуват страха си и оставят посланието си
Моделирай страха си
Ателие за страшни истории
Ателие за "страшни" курабийки
3D- стая: страх от неизвестното
Ателие за изработване на фенери от тикви
Интересна идея и чудесно осъществена, и то от самите ученици. За тях това беше ново и атрактивно преживяване. С любопитство и желание се включиха в демонстрацията на дейностите в различните ателиета, снимаха се, забавляваха се и изпитаха непознати досега емоции. Но най-вече това беше още една оригинална инициатива, насочена към укрепване на училищната общност и превръщане на училището в желана територия.

Facebook коментари