Сряда, 17 Юли 2024 г.

Тържествено заседание на Общински съвет Главиница за празника на града на Димитровден

В Главиница вчера бе проведено тържествено заседание на местния Общински съвет с участието на заместник-областния управител Стоян Бонев, който поздрави присъстващите от името на Областна администрация Силистра. Обявени бяха поредните носители на почетния плакет на общината навръх празника на града - Димитровден.

Това са баскетболистът Павел Иванов - от тази година играч на "Балкан" Ботевград, родом от малкия добруджански град, но заминал на 13-годишна възраст в София - дългогодишен играч на "Левски", а после и в Аржентина; и покойната учителка Еленка Борисова, която е била три мандата председател на читалищното настоятелство, както и директор на училището, един от най-всеотдайните местни дейци на образованието и културата.

Бащата на екснационала и представител на семейството на педагожката взеха наградите и споделиха свои мисли пред аудиторията от общински съветници, общинари, бивши и настоящи народни представители, представители на държавните институции, както и граждани.

Кметът Неждет Джевдет, председателят на ОбС Месут Алиш, и председателят на ОбС Силистра д-р Мария Стойчева поздравиха всички с празника Димитровден, който е и Ден на Главиница.

Поздравителни адреси за празника изпратиха президентът на България Румен Радев, евродепутатът Филиз Хюсменова, народните представители Алтимир Адамов и Стоян Мирчев, областният управител Ивелин Статев, НСОРБ, АДО "Дунав", кметове на съседни общини (в залата присъстваха също представители на Тутракан, Дулово и Ситово, както и областните лидери на БСП и ДПС).

Facebook коментари