Четвъртък, 09 Декември 2021 г.

Съдът остави в ареста силистренец, блудствал с родната си дъщеря

По искане на Окръжната прокуратура в Силистра съдът взе мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо баща, блудствал с родната си дъщеря.
Уважено е искането на Окръжната прокуратура в Силистра да бъде взета мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо 50-годишния Ахмед Ю. от силистренското село Вокил, който е бил привлечен като обвиняем за извършване на действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление – престъпление по чл. 149, ал. 5, т. 3, във вр. с ал. 2, т. 4, във вр. с ал. 1 от НК. Блудствените действия Ахмед извършил с родната си дъщеря, която е на 13 години, при условията на опасен рецидив.
При проведения разпит обвиняемият обяснил, че няма спомени за случилото се, тъй като употребил голямо количество алкохол, но приел да е извършил престъплението, след като дъщеря му твърдяла това.
Обвиняемият Ахмед е осъждан многократно, като е бил условно предсрочно освободен от затвора. Първоначално той е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия делото прокурор в Окръжната прокуратура в Силистра.
Престъплението, за което е привлечен като обвиняем, е тежко умишлено деяние по смисъла на наказателния закон и се отличава с изключително висока степен на опасност. Наказанието за това престъпление е лишаване от свобода за срок от 5 до 20 години.

Facebook коментари