Понеделник, 27 Март 2023 г.

Районната лекарска колегия в Силистра награди областния координатор на ПП ГЕРБ-Силистра Тодор Стаматов Тодоров за дарителската му дейност

Районната лекарска колегия в Силистра награди днес областния координатор на ГЕРБ-Силистра Тодор Стаматов Тодоров за дарителската му дейност, който получи статуетка на бащата на медицината Хипократ. Той е основен дарител на една от най-големите болници в страната МБАЛ-Силистра АД и единствената многопрофилна болница в областта с възможности за реална медицинска дейност по над 15 клинични специалности, повечето от които 24 часа в денонощието. Благодарение на инициативи организирани от него и лични дарения са обновени много отделения, закупена жизненоважна техника и нови електрически болнични легла. Помощта му се изразява и в съдействие по разрешаване на ключови за болницата проблеми, без които тя не може да съществува. Усилията му са не по-малки и в подпомагането и подкрепата на общинските болници в град Дулово и Тутракан.
"Призът е за изключителни заслуги на Тодор Стаматов Тодоров към обществото в сектор "Здравеопазване", посочи председателят на Районната лекарска колегия в Силистра д-р Васил Славов.
"От 2014 година до сега Тодор Тодоров е дарил апаратура по различни инициативи и е направил ремонти на много отделения - на обща стойност 80 737 лева", обяви управителят на болницата д-р Даниела Костадинова.
"Никога не ми е било самоцел да бъда под светлините на прожекторите, за това което дарявам. Това е моя лична мисия. Ако съм бил полезен на силистренското здравеопазване, ако с моя помощ да е бил спасен и един човешки живот аз ще бъда удовлетворен, за това което съм правил. Благодаря на всички, които днес присъстват в залата за признанието и се надявам скоро да се поздравим с инвазивна кардиология в Силистра" заяви в заключение Тодор Стаматов Тодоров.

Facebook коментари