Понеделник, 30 Януари 2023 г.

Директорът на ОДМВР-Силистра поздрави две момичета за достойна постъпка

Директорът на ОДМВР-Силистра старши комисар Кристиян Петров се срещна днес с две момичета, предали в полицията намерен смартфон. 15-годишните Йоанна Великова и Гергана Златева обитават Център за настаняване от семеен тип в областния град и са ученички в Спортно училище "Дръстър". Тази сутрин на път за училище в района на Стоматологията те се натъкнали на телефона, в чийто калъф имало още лична карта и банкова карта. Без да се колебаят, те се свързали с ръководителя на Центъра, и след края на учебните занятия заедно с него предали намереното в полицията.
Старши комисар Кристиян Петров покани момичетата в кабинета си, за да ги поздрави за достойната им постъпка. Той им благодари за доблестта да върнат намереното и увери, че в лицето на полицията винаги могат да разчитат на помощ и закрила.
Поздравления за доброто възпитание на девойките получи и ръководителя на Центъра за настаняване от семеен тип Мирослав Иванов. От своя страна той разказа, че Йоанна за втори път намира и предава в полицията изгубен телефон. По думите му двете момичета са отлични ученички и имат високи спортни постижения. Йоанна има повече от 20 медала от различни състезания по джудо, самбо, борба и джу джицу, а преди три години на Балканиада по джудо се е класирала на пета позиция. Четири медала за спортни успехи има в колекцията си и Гергана, която се състезава в същите дисциплини.

На снимката отляво надясно: ст.комисар Петров, Йоанна, Гергана

Facebook коментари