Вторник, 06 Юни 2023 г.

КМЕТЪТ ЗАБРАНИ БЛОКАДАТА НА ПЪТЯ СИЛИСТРА-ДОБРИЧ

Със своя заповед кметът на община Силистра инж. Иво Андонов забрани "извършването на протестни действия чрез затваряне на пътя Силистра-Добрич на 22 септември и следващите дни, посочени в уведомлението", постъпило на 20 септември от жители на село Богорово.
Кметът се основава на правомощията си по Закона за местното самоуправление и местната администрация и Закона за събранията, митингите и манифестациите. Към своите аргументи той добавя още: "прецених, че препятстването на движението на първокласен път от републиканската пътна мрежа Силистра – Добрич е недопустимо, създава предпоставки за нарушаване на нормалното движение на МПС и допускане на ПТП, както и нарушаване на обществения ред в населено място". Заповедта може да бъде обжалвана в Административния съд до 3 дни.
Вчера в деловодството на общината е постъпило уведомление, подписано от шестима жители на село Богорово, за намерение да блокират движението по главния път на 22 септември за 1 час и всеки ден поетапно да увеличават блокадата, докато не бъде сменен кметският им наместник.
За решението на кмета Иво Андонов е уведомено Районното управление на МВР в Силистра.

Facebook коментари