Понеделник, 09 Декември 2019 г.

Зам.-областния управител Денка Михайлова уважи празника на Тутракан

Заместник областният управител Денка Михайлова бе гост днес (21.09.2010 г.) на тържествената сесия на общински съвет-Тутракан, по повод празника на града,информираха от областната управа. На този ден, през 1940 година българската армия влиза в града и на практика той е първият освободен български град след Крайовската спогодба, с която на България се връща Южна Добруджа.
На тържественото заседание на местния парламент днес присъстваха бивши кметове на Тутракан, делегации от побратимени на Тутракан градове, представители на обществени организации, на местния бизнес и много граждани.
"70 години след извоюваното право за свободно развитие в пределите на България, Тутракан има отговорността да живее пълноценен живот като град. И ако този град се ръководи предвидливо и проницателно... вярвам, че желаното от всички бъдеще, може да се превърне в настояще за Тутракан – подреден, модерен град, запазил своята идентичност.", посочи в обръщението си към присъстващите зам. областният управител Денка Михайлова.
Със званието "Почетен гражданин на Тутракан и общината" бяха удостоени директорът на историческия музей Петър Бойчев, и световният, европейският и абсолютен републикански шампион по канадска борба Красимир Костадинов.
Заради мащабната си дарителска дейност в община Тутракан, почетният знак на града – за граждански принос, бяха удостоени софийският бизнесмен Божидар Николов и французинът Жан Пиер Пасе́.
На снимката част от официалната част, на малката снимка почетния гражданин на Тутракан световният, европейският и абсолютен републикански шампион по канадска борба Красимир Костадинов

Facebook коментари