Събота, 13 Юли 2024 г.

Алфатар отбеляза 43-годишнина като град

В Алфатар бе проведен поредният празник, посветен тази есен на 43-годишнината (4 септември), откакто едно от най-големите в миналото населени места в област Силистра с указ на тогавашния Държавен съвет е станало град.

Празникът, на който по покана на кмета на общината Янка Господинова специални гости бяха областният управител Ивелин Статев, кметове и председатели на общински съвети от областта, премина под формата на събор на хора с увреждания. На празника бе посветена изложбата на художника Константин Дончев, който е бил кмет на Алфатар през 1974 г.

В състезанията "Воля за спорт", които са част от национална кампания, подкрепена от многобройни спонсори и медии, сред тях и от област Силистра, участваха около 20 клуба за хора с увреждания, сред които и представители на центрове от общините Алфатар, Силистра и Дулово.

Националният състезател по плуване Богомил Яковчев, възпитаник на Спортно училище "Дръстър" Силистра, бе сред спортистите, осъществяващи пряка помощ при провеждането на различни спортни игри, вкл. канадска борба, федербал, шахмат, настолни занимания, рисуване и др. Поп певците Бриана и Искрен Пецов бяха част от проявата, чието второ издание в област Силистра е на 2 септември в град Тутракан.

Facebook коментари