Неделя, 26 Май 2024 г.

Антон КУТЕВ: "С ГЕРБ нямаме разминаване в позициите ни за бъдещето на театъра в Силистра"

Днес, на редовната си пресконференция, депутатът от БСП Антон Кутев разказа за срещата си с министърът на културата Вежди Рашидов, на която основна тема е била съдбата на силистренският театър.
Новината е, че очакваме следващата седмица в Силистра да пристигне лично министър Рашидов, за да проведе среща с кметът инж. Иво Андонов и заедно да обсъдят подробностите около създалата се кризисна ситуация и да се набележат адекватни действия. Според Антон Кутев, бъдещето на театъра е той да стане или сто процента общински, или със смесено финансиране. Министър Рашидов е заявил, че в Североизточна България от 7 театъра, трябва да останат не повече от две играещи трупи. Дилемата била Добрич и Шумен, или Силистра и Шумен. Причина за съкращенията и икономиите е орязания в последните две години бюджет на Министерството на културата. От 120 милиона лева през 2009 г., тази година културното ведомство е стартирало със 100 милиона, а след актуализации и антикризисни мерки са осъмнали с 84 млн. лв.
На въпрос на "Кворум Силистра" как си взаимодействат местните депутати по въпроса с театъра, народният представител от БСП Антон Кутев отговори така:
" Не виждам смисъл в това, на този етап. Аз съм си свършил работата. На този етап нямаме противоречия с депутатът Стефан Господинов относно съдбата на театъра в Силистра . и двамата работим в посока да има театър. Вече ако се стигне до разминаване в позицията ни с тази на управляващите, тогава вече може да говорим за общи разговори!"

Facebook коментари