Неделя, 14 Април 2024 г.

Доростол с още един директор. Спортно-технически е вече Иван Найденов

Бившият славист и спартаковец Иван Найденов ще отговаря за спортно-техническата дейност, съобщи президентът на клуба Милен Пенчев, зам.-кмет на общината по финансите. Досегашните двама – Марин Атанасов и Георги Енчев остават съответно "изпълнителен директор" и директор за Детско-юношеската школа. Две фирми – на бизнесмена Живко Великов от Варна и "Стройпроект" АД, засега издържат клуба, тъй като общината е обещала 200 000 лева с решение на Общинския съвет, но не може да ги задели, преди да приключи събирането на местните данъци и такси в хазната си.
Иван Найденов е роден на 26 октомври 1981 г. в Силистра. Започва да гони топката в родния си град на 10 години с децата на "Доростол". На 15 години се мести във Варна и облича екипа на "Феър плей". С него е аматьорски шампион на България през 2000 г.

В периода януари 2001 - януари 2007 носи екипа на "Славия". Записва 47 мача и 1 гол (при 5:0 над "Ботев") за "белите" в "А" група. Миналия сезон, играейки за "Спартак" Варна получи тежка контузия по време на мача с "Несебър". В резултат на това единият му бъбрек беше изваден и той принудително приключи със кариерата си като футболист.

Facebook коментари