Понеделник, 25 Септември 2023 г.

800 лева дава община Силистра за обозначаване на новите улици и адреси

Започва изработване и монтиране на табели за новите улици и номера на къщите в местността "Албена" над Силистра, съобщи началникът на отдела за информационно и административно обслужване Димитричка Господинова.
На последното си заседание общинските съветници гласуваха двете отсечки по улица "Албена", които досега също се водеха "Албена", вече да носят имената "Велес" и "Лида" – на два от побратимените със Силистра градове - от Македония и Беларус. Ще бъдат подредени и номерата на имотите според изискванията на Закона за гражданската регистрация за последователност, четност и нечетност.
Слагането на ред в адресната регистрация на местността "Албена", където освен частни имоти се намират Дома за стари хора, Дома за сираци, филиала на Русенския университет, е по настояване на част от живущите в района и заради множеството жалби от фирмите за комуникации – Е.ОН, БТК, ВиК и др. Нова улица се именува и в село Карипетрово. На ул. "Ком" вече ще е адресът на КАТ и частните фирми в района.
Засегнатото от промяната население ще бъде уведомено с писма. За промените е информирано ръководството на сектор "Български документи за самоличност".

Facebook коментари